Att ringa MEP

20 april 2009

Sådär. Nu slår jag två flugor i en sten och väcker bloggen med lite goda nyheter.

Idag har jag tagit mig i kragen och utmanat några av mina inre rädslor (kan man för övrigt ha yttre rädslor?) – jag har ringt eu-parlamentarikerTelekompaketet har inte undgått mig men liksom tidigare har jag dragit mig för att ringa eller mejla. Jag har helt enkelt avfärdat mig som ”den typen som inte gör sånt”. Som om jag inte hade de rätta kvalifikationerna.

Det är förstås väldigt negativt och dumt att tänka så, det vet jag. Den enda kvalifikation som behövs om någon är väl att man är eu-medborgare. Just det – eu-medborgare. Jag hade inte tänkt på det i de banorna innan jag snubblade in på telekompaketet.se.  Jag är inte bara svensk medborgare utan eu-medborgare också. Fantastiskt!

Hursomhelst, jag har utmanat mig själv idag och i slutändan behövdes det inte mer än lite uppmuntran på PPs irc-kanal och ett blogginlägg. Och jag måste säga att det känns fantastiskt skönt att ha ringt, att ha stått upp för mina rättigheter som medborgare. Nu kan ingen längre beskylla mig för att vara för mycket snack och lite hockey… och hur firar man det bättre än med ett blogginlägg? Jag hoppas att kära läsare kan göra mig sällskap, om inte imorgon så med samtal till parlamentariker innan voteringen den 5e Maj.

Och hur det gick att ringa? Efter att ha läst Panterdjurets lägesrapport var det föga förvånande att höra sekreterare för Lena Ek och Gunnar Hökmark förklara att de båda varit positiva till tillägg 138 redan från början. Båda av dem tipsade mig om deras bloggar och var trevliga. Göran Färm fick jag inte tag på, och inte heller diverse tyska och brittiska parlamentariker. Konstiga arbetstider i all ära, men vad skall man vänta sig klockan sju på kvällen. Imorgon är det jag som betar av om inte hela så åtminstonde en stor del av ITRE-listan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: